Over E.C.H. Auto’s

In mei 2008 richtte ik, samen met mijn jeugdvriend Chris Vording E.C.H. Auto’s op. Chris kende ik al vanaf mijn 3e levensjaar. De peuterspeelzaal, basisschool, voortgezet onderwijs en onze vriendengroep deelden we.

Hoe het begon

Ik had in de jaren voor we begonnen wat aan het leven gesnuffeld. Een paar jaar bij Volvo Broekhuis auto’s verkocht, een paar lange reizen gemaakt en flink wat trainingen op het gebied van zelfontwikkeling gevolgd.

Chris werkte eerst als motorfietsmonteur en later als zelfstandig technisch specialist. Hij deed aan motorcross en had daardoor een schat aan technische kennis en ervaring. Nog steeds heb ik veel bewondering voor de manier hoe hij naar techniek kijkt.
Beiden sleutelden we vroeger aan brommers en later aan auto’s. We hadden een gedeelde interesse voor techniek en handel en zodoende begonnen we in 2008 met het af- en toe kopen en verkopen van een auto.

Het gebeurde in de zomer dikwijls dat we na een dag lekker zwemmen en zonnen op een strandje nog in zwembroek met handdoek “even” tussen 16 en 17 uur een auto verkochten

Omdat ik bij Volvo had gewerkt merkten we al snel dat de contacten die ik daar op had gedaan konden voorzien in de behoefte om wat oudere Volvo’s te kopen om deze vervolgens weer te kunnen verkopen.

Zo begonnen we met een paar auto’s. Eerst thuis op de oprit, onder de carport en later op het terrein van Garage van Eeks, op industrieterrein de buitenvaart in Hoogeveen. In die tijd was het allemaal nog niet zo serieus. Het gebeurde in de zomer dikwijls dat we na een dag lekker zwemmen en zonnen op een strandje nog in zwembroek met handdoek “even” tussen 16 en 17 uur een auto verkochten. Ook betaalden we in die jaren veel leergeld. Want door schade en schande werden we wijs. Zaken die we over het hoofd zagen, gebrek aan kennis en kunde, alles kwam wel een keer voorbij. Het was altijd maar weer vallen en opstaan. Door vol te houden lukte het toch altijd weer.

Professionalisering

In deze tijd groeiden we en langzaam maar zeker bouwden we een voorraad, professionaliteit en merkexpertise op. Toen we op deze plek na 3 jaar niet verder konden groeien kwam precies op het goede moment ons huidige pand aan de Lindberghstraat 1 om de hoek kijken. Na wat wikken en wegen besloten we om in juli 2011 hiernaartoe te verhuizen. Daar bouwden we verder en maakten een flink groeiproces door.

We werden professioneler, kregen betere randvoorwaarden, konden wat meer investeren en uiteindelijk stond er na een paar jaar een professioneel bedrijf. Toch zijn we altijd onszelf gebleven. We geven niet veel om status, om dure panden, glimmende showrooms en nette pakken.
E.C.H. Auto’s is uitgegroeid tot een bedrijf waar we op een laagdrempelige, eenvoudige, persoonlijke en leuke manier Volvo’s verkopen. Bij ons gewoon een bak koffie aan de stamtafel, een informele sfeer en vooral veel plezier en humor.

E.C.H. Auto’s in zijn huidige vorm is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte Volvo’s tegen handelsprijzen.

In juni 2019 heeft Chris besloten om te gaan stoppen met E.C.H. Auto’s. Chris wilde vrij zijn, zijn eigen weg volgen en ik vind het knap dat iemand zijn eigen weg verkiest, zeker als deze eigenaar is van een goed lopend bedrijf.

Na 11 jaar vond hij het mooi geweest. Ik ben Chris diep dankbaar voor de bijdrage aan E.C.H. Auto’s de afgelopen jaren. Hij schepte de randvoorwaarden, had zeer goed technisch inzicht en was bijzonder goed in inkopen. Per 1 oktober 2019 heeft hij zijn eigen bedrijf Vortrade waar hij zijn kwaliteiten volledig voor kan inzetten.

Gespecialiseerd in Volvo’s

E.C.H. Auto’s in zijn huidige vorm is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte Volvo’s tegen handelsprijzen. We hebben een leuk team waarmee we op een laagdrempelige manier Volvo’s kopen, verkopen en afleveringsklaar maken.

We zijn met alle mensen die hier werken enthousiast en doen op een eerlijke en transparante manier zaken. Geen verkooppraatjes, geen commerciële leuzen, reclames of aanbiedingen. Bij ons is het gewoon wat het is. De auto en het geld moet goed wezen en de entourage vooral vriendelijk, warm en persoonlijk. Daarnaast geloven wij in de vrije keuze van mensen en niet in het onder druk zetten, beïnvloeden of manipuleren hiervan. Dit zien wij als korte termijn. Tevens streven wij democratische principes na als het gaat om onze teamleden.

Bij ons heeft iedereen duidelijk eigen verantwoordelijkheid en wordt iedereen gestimuleerd om zelf na te denken en zelf verantwoordelijk te zijn.

Wij heten u, namens het team van E.C.H. Auto’s van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

Erik Heuvelink
Eigenaar E.C.H. Auto’s