Over ons

Zweeds rijden

ECH auto’s

Wij streven naar een eerlijk en oprecht advies. Bij ons geen verkooppraatjes of eenzijdige belangen. Iedereen moet er wat aan hebben. U moet een nette, goede auto hebben die een paar jaar mee kan (natuurlijk afhankelijk van leeftijd, staat, kilometerstand en prijs) en wij hebben een bepaalde marge nodig om te kunnen bestaan.

Ons verhaal Ons team
Erik Heuvelink
Eland

Erik Heuvelink, oprichter ECH auto’s

Mijn verhaal

Als kind had ik al een passie voor auto’s en droomde ik van een stuur en motor op mijn kar. Op mijn 14e maakte ik een zelfbouw skelter met motor en op mijn 15e begon ik met het restaureren van een oude Puch, Kreidler en later met het opknappen en handelen in brommers. Ook deed ik veel met radiografische modelbouw, zowel auto’s, boten als vliegtuigen.

Op mijn 16e begon ik een computerbedrijf, ECS Compubusiness wat ik tot mijn 21e heb gehad. En ik werkte vanaf 2003 enkele jaren bij Broekhuis Volvo Emmen, Assen en Hoogeveen. Nog steeds is er een goede relatie met Broekhuis welke deels nog uit deze tijd stamt. Tevens is hier de voorliefde voor het merk Volvo ontstaan. De kwaliteit, zeker als occasion is gemiddeld genomen beter dan menig volumemerk en ik heb zelf veel affiniteit met het koperspubliek.

Eind 2005 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen bij Broekhuis en wederom voor mezelf te beginnen. Ik maakte eerst een paar reizen naar Mexico, Guatemala en India. Ik volgde tal van zelfontwikkelingstrainingen en begon een praktijk in training en coaching. Tevens werkte ik een tijdje als ZZP-er bij Volvo specialist Auto Potgieter in Stadskanaal.

Toch bleven de auto’s mij trekken en daarom startte ik in 2008 E.C.H. Auto’s. Op mijn zolderkamertje, heel kleinschalig. Het begon met een paar hele oude Volvo’s. Al snel deed een jeugdvriend ook mee en zochten we ruimte om onze auto’s neer te zetten. We kwamen uit bij Garage van Eeks in Hoogeveen waar we tot 2011 een stukje van het terrein daar huurden.
Vanaf 2011 zijn we gevestigd aan de Lindberghstraat 1, onze huidige locatie. In alle jaren zijn we gegroeid in kennis, kunde en ervaring waardoor we een specifieke expertise voor het merk Volvo hebben opgebouwd.

Sinds 2019 ben ik alleen eigenaar van E.C.H. Auto’s. Vandaag de dag streven we ernaar echte Volvo’s te verkopen tegen redelijke prijzen en op een fijne en warme manier. En daarbij af en toe een bijzondere auto van een ander merk.

We kennen nagenoeg al onze klanten, weten welke auto’s van kwaliteit zijn en welke je beter kunt laten staan. Samen met mijn team probeer ik te streven naar mooie, echte auto’s voor het goede tarief. Daarnaast hebben de mensen die bij E.C.H. Auto’s werken een hoge mate van vrijheid omdat ik werkelijk geloof in de keuzevrijheid van mensen en de intrinsieke motivatie die bij mensen kan bestaan en ontstaan.

Zelf ben ik liefhebber van specifiek Peugeot 205 CTi/GTi, de Volvo 850R/S60R/V70R/Polestar modellen, Amerikaanse klassiekers en oude motoren. Ook heb ik affiniteit met het merk Porsche en wordt ik warm van bijzondere auto’s in welke vorm dan ook.

Momenteel bevinden we ons in een transformatie waarbij elektrisch rijden, waterstof en tal van andere manieren gevonden zijn en nog gevonden gaan worden om in onze behoefte aan mobiliteit te voorzien.

Daarbij zal uiteindelijk de occasionmarkt ook flink veranderen. Wij houden de markt nauwlettend in de gaten maar zien ook een groot verschil tussen overheidsbeleid, theorie en praktijk. De komende paar jaar zal Volvo-rijden zoals we het gewend zijn en waren nog wel doorgaan, maar uiteindelijk zullen er andere vormen en andere auto’s komen die passen in de tijdsgeest die er dan is. Dit zullen natuurlijk elektrische, hybride en zelfs misschien waterstofauto’s zijn. Maar ook zullen naar ons idee nog lang de zogenoemde collectors-items in de vorm van hedendaags, young- en oldtimers worden gekoesterd door liefhebbers, eerst nog als dagelijks maar uiteindelijk als hobby.

Wij zullen onze klanten dan ook voorzien in het faciliteren van het dagelijks- en hobbymatig gebruik van Volvo’s en bijzondere (liefhebbers)auto’s. Uiteindelijk zal dit een breder aanbod dan alleen in- en verkoop zijn maar dit zal de tijd gaan leren hoe dit bij ons en in de markt zal ontwikkelen.

In alle gevallen is ons streven het mobiel erfgoed en specifiek van het merk Volvo, maar ook zeker bepaalde bijzondere merken en typen andere auto’s rijdend te houden, bij de juiste mensen te krijgen en te houden en deze liefhebberij op alle manieren te koesteren en te faciliteren.

Met vriendelijke groet,

Erik Heuvelink
Eigenaar E.C.H. Auto’s