Over E.C.H. Auto’s

Het verhaal van E.C.H. Auto’s begon lang geleden. Toen ik 3 was droomde ik al van autorijden. Ik was als kind altijd aan het spelen met technisch lego en later altijd aan het sleutelen, schroeven, hameren, bouwen en uitvinden. Op mijn 5e had ik een kar met een stuur en droomde ik ervan hier ooit een motor op te kunnen bouwen.

Op mijn 14e bouwde ik op een mammoetskelter een bromfietsmotor. Altijd wilde ik zelf sturen en rijden in een voertuig met motor. Op mijn 16e kocht ik brommers. Een oude Puch MV-50, een Kreidler en later een Bèta Scooter. De oude Puch en Kreidler restaureerde ik zelf en zo leerde ik mezelf de technische zaken aan die ik later nodig zou hebben voor mijn autobedrijf.

Meteen op mijn 18e en zo snel mogelijk haalde ik mijn rijbewijs. En kocht mijn eerste auto, een Peugeot 205 GTi. Regelmatig lag ik hier onder en sleutelde er graag aan. Op mijn 20e kwam ik bij Volvo Broekhuis voor een stage. Daar begon ik als stagiair. Auto’s poetsen, prijskaarten maken, foto’s maken en auto’s op internet zetten. En op zaterdag klanten helpen. Ik had hier enorm veel plezier in. Hoewel ik best goed kon leren was school niet echt voor mij weggelegd, ik wilde zelf het leven ervaren en ontdekken en was meer een autodidact: Het zelf aanleren van kennis en vaardigheden die ik nodig had.

Spoedig kon ik aan het werk bij Broekhuis Volvo doordat Henno Remijn, een van de eigenaren van Broekhuis Holding mij een unieke kans gaf. Daarvoor ben ik hem nog iedere dag dankbaar. Nog steeds draag ik Broekhuis een zeer warm hart toe en heb ik er goede contacten. Zeker een uniek en mooi bedrijf en nog steeds doe ik dagelijks zaken met ze.

Binnen 1,5 jaar kreeg ik een volledige baan. Na een paar jaar hield ik het voor gezien. Ik wilde vrij zijn en hield er niet zo van om in een “net pak” te lopen. Ik besloot om te gaan reizen. Naar Mexico, Guatemala en Honduras. Toen ik terug kwam werkte ik een half jaar bij Volvo-specialist Auto Potgieter in Stadskanaal. Toen daar het werk ophield ging ik nog eens op reis, dit keer naar India.

Daarvan teruggekomen wist ik nog niet heel duidelijk wat ik wilde. In die tijd volgde ik talloze trainingen en opleidingen op het gebied van zelfontwikkeling en leerde mezelf steeds beter kennen. Op een dag, ergens in april 2008, zat ik boven achter mijn bureau. Ik vroeg me af wat ik toch eens zou gaan doen in mijn leven. Prompt ging de bel en mijn buurjongen stond aan de deur. Of ik zijn auto wilde verkopen, hij had een nieuwe gekocht. Ik ging “de boer op” met deze auto, verkocht deze met winst en ondanks dat ik tijdens deze verkooprit door de politie van de weg werd gehaald omdat ik -veel- te hard reed waardoor de winst -een stuk- lager was, vroeg ik mezelf af of ik niet weer iets met auto’s wilde doen.

Nu mag iedereen weten dat ik op de laatste werkdag bij Broekhuis ’s avonds letterlijk mijn nette pak met een fles spiritus in de tuin heb verbrand en had afgezworen nooit meer iets met auto’s te gaan doen. Toch stroomde het bloed waar het niet gaan kon, en ik besloot begin mei 2008 een autobedrijf te beginnen, E.C.H. Auto’s.

E.C.H. Auto’s staat voor mijn intialen, Erik Christaan Heuvelink. Eerst alleen, maar na een paar maanden deed een goede jeugdvriend van me mee, waar ik uiteindelijk 11 jaar lang een goede samenwerking mee had. We begonnen op een eenvoudige locatie op het terrein van garage van Eeks aan de Buitenvaart in Hoogeveen. Na 3 jaar in 2011 besloten we om naar de huidige locatie te verhuizen aan de Lindberghstraat 1 in Hoogeveen. Daar werd E.C.H. Auto’s verder uitgebouwd en groeiden we van wat oudere Volvo’s naar een volwassen bedrijf met mooie, echte Volvo’s en af en toe een bijzondere auto. 11 jaar heb ik samen met deze jeugvriend E.C.H. Auto’s gehad. In oktober 2019 besloot hij om ermee te stoppen. Vanaf 1 oktober 2019 ben ik de enige eigenaar van E.C.H. Auto’s

E.C.H. Auto’s staat voor de in- en verkoop van auto’s, met name Volvo’s, maar ook bijzondere auto’s. Dit op een eerlijke, heldere en warme manier. Met liefde voor mensen en auto’s. Kleinschalig, persoonlijk en informeel. Ik hou van de verhalen achter mensen, werken in een fijne sfeer en met veel gezelligheid.

We hebben een klein, leuk team met enthousiaste mensen.

Bij ons is iedereen van harte welkom.

Met vriendelijke groet,

Erik Heuvelink
Eigenaar E.C.H. Auto’s